Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zbrojovka Slavičín

27. 2. 2007

                 Areál býv. Zbrojovky Slavičín -    6.-11.8.2006

                                            Kubík  a   já

     V době mé dovolené, ktrerá se konala, z důvodu uzavření školky, do níž chodí náš prďola Kuba a po týdnu stráveném s naší mamčou na turistických túrách v okolí Luhačovic jsem se rozhodli, strávit druhou polovinu mé dovolené a hlavně po mém slibu Kubovi, že navštívíme areál býv. Zbrojovky ve Slavičíně.

     V pondělí jsme mírně zmokli a tak poté jak jsme se dostali do prostoru bývalé zkušební střelnice, jsme si udělali malý táboráček. Zde jsme našli náboje - střely do samopalů a do leteckých kanónů.

     V úterý jsme seděli doma na zadku a posluchali blbé kecy mojí tchýně. Problém byl v tom protože pršelo.

      Ve středu jsme se dopoledne seznámili při průzkum správní budovy se synem jednoho z majitelů - Maxem. S ním jsme společně se dostali do úkrytu CO pod touto budovou. Potom jse šli k bývalím garážím a zde Kuba dostal vojenskou přílbu. A tu má do dnes doma. Postupně jsme prošli všechny prázdné objekty v areálu mimo objektu kde sídlili jednotky LM - tam jsme se nikdy nedostali.

      Ve čtvrtek jsme se dostali do úkrytu CO pod vedením firmy Remex - tento úkryt je vystavěn pro 600 osob a má plně funkční vzduchotechniku a další důležité proswtředky, nutné k plnému chodu tohoto objektu.

      V pátek jsme prošli pozorovací kobky nad objekty v údolí B a C. Zde byl proveden nákres těchto objektů.

     Domů jsme si donesli mimo nábojů a hilzen, taky dokumenty týkající se činnosti a vzniku Zbrojovky Slavičín.

 

Náhledy fotografií ze složky Pozorovací stanoviště