Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ochrana SH Rakouské republiky

19. 2. 2008
BUNDESGENDARMERIE OSTERREICH

BUNDESGENDARMERIE POLIZEI ZOLL

Ochrana státních hranic v Rakousku.gif


Rakousko,jako jedna z mála zemí,nemá vyčlěněný sbor k ochraně státních hranic. V novodobé historii OSH,kterou se zabývám na svém blogu,tato země svěřila střežení státních hranic běžným jednotkám policie (Polizei,nebo též Bundespolizei), celní stráži (Zollwache) a Spolkovému četnictvu (BundesGendarmerie),které dnes již neexistuje a sloučilo se s policií.

Četnictvo (GENDARMERIE).

Dřívější organizační struktura

1945

Po válce bylo obnoveno četnictvo,tak,jak tomu bylo do roku 1934.

V 15-ti největších městech Rakouska byla dislokovaná klasická Policie,oblasti mimo tyto města byla předány do kompetence Četnictva.

Ostrahou hranic se zabývala vyčleněná tzv.Grenzgendarmerie.

V roce 2005 dochází ke sloučení Četnictva a Policie do jedné složky,s názvem Bundespolizei,tedy Spolková policie.

preklad rustina Hodnostní označení,barety a brigadýrky četnictva. Na obrázku nahoře: hodnostní označení,barety a brigadýrky četnictva. Vozidlo Gendarmerie Gendarmerie Celní stráž-Österreichische Zollwache Rakouská celní stráž ( 10. říjen 1830 - 1. květen 2004 ) je nejstarší ozbrojený sbor v Rakousku,dislokovaný zejména na státních hranicích, hraničních přechodech apod. Takto působil až do 1.července 2005,kdy byla Celní stráž definitivně sloučena podobně jako Četnictvo do Spolkové policie. Zollwache – rakouská Celní stráž. Hlídka Zollwache v terénu Rukávové označení Zollwacheznak Zollwache Bundespolizei – rakouská Spolková policie. Organizace: Rakouská spolková policie je jednotně uspořádaný, ozbrojený, po vojenském vzoru uspořádaný sbor. V každé spolkové zemi je Landespolizeikommando,v okresu je Stadtpolizeikommando. Rozčlenění: 9 Landespolizeikommanden 9 Landeskriminalämter 9 Landesverkehrsabteilungen 35 Autobahnpolizeiinspektionen 83 Bezirkspolizeikommanden 27 Stadtpolizeikommanden 903 Polizeiinspektionen 15 Verkehrsinspektionen 60 Grenzpolizeiinspektionen PolicistkaPolicejní hlídkauniforma 1Uniforma 2uniforma 3 Policejní vozidloMotorizovaná hlídka policie Propagační VIDEO rakouské policie: Video über die neue Polizei Uniformierter Polizeibeamter Sie können sich hier ein Kurzvideo (ca. 4 Minuten) über die neue Polizei herunterladen und betrachten. Das Video steht in zwei Qualitätsstufen zur Verfügung. Die Videos sind mit dem Media Player ab Version 8.0 kompatibel. * Download Polizeivideo (WMV-Datei, 8,4 MB) * Download Polizeivideo (MPG-Datei, 44,3 MB) Použité zdroje k tomuto článku: http://www.bundespolizei.gv.at/lpk/ http://members.aon.at/kloarichterin/zoll.htm http://de.wikipedia.org/wiki/Bundesgendarmerie http://www.gendarmerie-aktiv.at/index.html Uvítám vaše komentáře k tomuto i předcházejícím článkům na tomto mém blogu. Hlidka na hranici Hranice Rakousko – CSSR

preklad rustina

Hodnostní označení,barety a brigadýrky četnictva.

 Na obrázku nahoře: hodnostní označení,barety a brigadýrky četnictva.

Vozidlo Gendarmerie Gendarmerie 

 

Celní stráž-Österreichische Zollwache

 Rakouská celní stráž ( 10. říjen 1830 - 1. květen 2004

 je nejstarší ozbrojený sbor v Rakousku,dislokovaný zejména na státních hranicích, hraničních přechodech apod. Takto působil až do 1.července 2005,kdy byla Celní stráž definitivně sloučena podobně jako Četnictvo do Spolkové policie.

 Zollwache – rakouská Celní stráž. Hlídka Zollwache v terénu 

Rukávové označení Zollwacheznak Zollwache

 

Bundespolizei – rakouská Spolková policie.

Organizace:

Rakouská spolková policie je jednotně uspořádaný, ozbrojený, po vojenském vzoru uspořádaný sbor. 

V každé spolkové zemi je Landespolizeikommando,v okresu je Stadtpolizeikommando.

Rozčlenění:

9 Landespolizeikommanden
9 Landeskriminalämter
9 Landesverkehrsabteilungen
35 Autobahnpolizeiinspektionen
83 Bezirkspolizeikommanden
27 Stadtpolizeikommanden
903 Polizeiinspektionen
15 Verkehrsinspektionen
60 Grenzpolizeiinspektionen

PolicistkaPolicejní hlídkauniforma 1Uniforma 2uniforma 3

Policejní vozidloMotorizovaná hlídka policie

Propagační VIDEO rakouské policie:

Video über die neue Polizei

Uniformierter Polizeibeamter
Sie können sich hier ein Kurzvideo (ca. 4 Minuten) über die neue Polizei herunterladen und betrachten. Das Video steht in zwei Qualitätsstufen zur Verfügung. Die Videos sind mit dem Media Player ab Version 8.0 kompatibel.

Použité zdroje k tomuto článku:

http://www.bundespolizei.gv.at/lpk/ 

http://members.aon.at/kloarichterin/zoll.htm

http://de.wikipedia.org/wiki/Bundesgendarmerie

http://www.gendarmerie-aktiv.at/index.html

Uvítám vaše komentáře k tomuto i předcházejícím článkům na tomto mém blogu.

Hlidka na hranici

Hranice Rakousko – CSSR