Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohraniční policie - ISRAEL

18. 9. 2007

Izrael pohraniční policie

Experimentální strojový překlad hesla Israel Border Police z encyklopedie Wikipedia pořízený překladačem Eurotran. Je tento překlad nedokonalý? Pomozte nám jej zlepšit!

Tip:Pro orientační překlad anglických internetových stránek do češtiny můžete zkusit Překladač Eurotran.
Stav Izraele
Geografie

Země Izraele · okresy · města
Doprava · Středomoří
Mrtvé moře · Rudé moře · moře Galilee
Jeruzalém · Tel Aviv · Haifa

Historie Izraele

Sionismus · časová osa · Aliyah · Herzl
Balfour · mandát · 1947 UN plánu
Nezávislost · strohost · uprchlíci

Arabsko-izraelské války · Návrhy

1948 války · 1949 příměří · Suez válka
Šest-válka dne · válka oslabování
Yom Kippur válka · Libanon válka
Mírové dohody s: Egypt, Jordán

Izraelský-konflikt Palestince

Časová osa · mírový proces · tábor míru
1st Intifada · Oslo · 2nd Intifada
Barrier · uvolnění

Ekonomika

Věda a technika. · Společnosti · turistika

Demografie · Kultura

Judaismus · izraelští Arabové · Kibbutz
Hudba · archeologie · univerzity
Hebrejský · literatura · Izraelcové

Práva · Politika

Právo návratu · Jeruzalém právo
Strany · volby · premiér · prezident
Knesset · nejvyšší soud · dvory

Zahraniční záležitosti

UN · Intl. Právo · arabská liga

Izraelské bezpečnostní síly

Izrael obranné síly
Inteligenční komunita · rada bezpečnosti
Policie · Pohraniční policie · Vězeňství

Portál: Izrael

Toto   boxovat: pohled • hovor • redigování

Izrael pohraniční policie (Hebrejský: משמר הגבול, Mishmar HaGvul) je boj odvětví izraelské policie. To je také obyčejně známé jeho hebrejskou zkratkou Magav (Hebrejský: מג #lquote?), mínit: hraničář.

Historie

Pohraniční policie byla založena jako Frontier sbor (hebrejský: חיל הספר), gendarmerie pod IDF v roce 1949 s úlohou poskytnutí bezpečnosti v venkově a podél okrajů. V běhu následujících roků, to bylo postupně přenesl se do vedení policie a se stal Border policií. Během tento let, to zabezpečilo nové dohody a zvrátilo proniknutí Palestinců, obzvláště od Egypta a Jordán.

Během 1956 Suez válka, pohraniční policie byla zapojená do Kafr Qasim masakru. Na druhém dni války, zákaz vycházení byl uložen na izraelské arabské vesnici. Venkované, kteří měli pracovali v polích vesnice a nebyl informovaný o zákazu vycházení byl výstřel jak oni se vrátili k vesnici, končit 49 mrtvý. Masakr zvýšil silný protest na izraelské veřejnosti a vyústil v orientační bod Supreme rozhodnutí soudu na závazku vojáků vzepřít se zřejmě nezákonných rozkazů.

Během 1967 šest-válka dne, pohraniční policie se zúčastnila v bojování podél IDF. Následovat válku, to bylo rozmístěno po západním břehu a Gaza pásu a účtovalo si s udržováním zákona a objednávkou jako součást vojenské administrace. Od té doby, významná část aktivity pohraniční policie byla v těchto územích, obzvláště během roků Intifada.

V roce 1974, pult-jednotka děsu YAMAM je založen.

V vzpourách října pohraniční policie používala jako hlavní odvětví léčby v událostech. Během al-Aqsa Intifada pohraniční policie vzala velkou roli v aktivitě bezpečnosti.

V roce 2005 pohraniční policie se účastnila realizace plánu uvolnění.

Struktura

Pohraniční policie je složena z profesionálních důstojníků na výplatní listině a policistů pole přeadresovaných od IDF (muži ve věku 18 mohou rozhodnout se sloužit v pohraniční policii místo IDF, podávat 3 roky jako okraj policista je stejný s 3 roky jako IDF voják). Všichni policisté okraje získají bojové školení a navíc být také trénoval na CT (pult-terorismus), kontrola vzpoury a policework. Vynikající policisté mohou specializovat na nějakou profesi a mít zvláštní trénink se stát snipers, buggie-řidiči, operátoři psa, etc pyrotechnické čety.

Protože jejich školení boje, policisté okraje jsou zaměstnáni v neklidných oblastech, kde tam jsou větší rizika pro vzpoury, násilí a vyrovnat děs. Oni slouží hlavně u přírody, u arabských vesnic a měst (spolu s pravidelnou policií), blížit se k okrajům a u západního břehu.

Pohraniční policie je také zodpovědná za bezpečnost venkovských sídlišť uvnitř Izraele s jeho Rural policií (hebrejský: שיטור כפרי, kafri shitur) jednotky a společenští bezpečnostní koordinátoři (hebrejský: רב #lquote?, rabash). Venkovští policisté jsou plní časoví profesionální důstojníci a koordinátoři bezpečnosti jsou směs normální doby a důstojníci dobrovolníka.

Pohraniční policie má čtyři SF jednotky: YAMAM (Pult-děs a rukojmí zachrání jednotku), YAMAS (Pult-děsová tajná jednotka), YAMAG (Taktický pult-zločin a pult-děs jednotka rychlého rozmístění) a MATILAN (Inteligenční shromáždění a proniknutí jednotka zastavení).

Pohraniční policie má vynikající záznam mařit teroristické útoky. Jeden z nejslavnějších incidentů je zachycení bomby v aute, obsahovat víc než 500 kg explosives, se blížit k Wadi Arra.

YAMAM záznam zahrnuje zachycení teroristické skupiny skryté ve městě Araba Tayibe, záchrana Eliyahu Goral, zabíjení Hamas hlavy v Hebronu, Abbedullah Qawasameh, a mařit pokusu masakru v Yokneam škole palestinskými teroristy.